Tejszínes zöldségleves virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 ek kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg szeletelt bacon
  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 karfiol
  • 3 krumpli
  • 2 ek finomliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • 5 dl tejszín 30%-os
  • 1-2 ek mustár
  • 1 ek oregano
  • 1 ek lestyán
  • 8 pár virsli

Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A zsíron kezdjük el a vöröshagymát megpirítani, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Rádobjuk a felcsíkozott bacont, és azt is lepirítjuk. Megszórjunk borssal, hozzáadjuk a felkockázott sárga- és fehérrépát, és fedő alatt a zöldségeket puhára pároljuk.

Szórjuk meg a liszttel, jól keverjük el, és pár percet pirítsuk még, majd mehet rá a pirospaprika, a lestyán és az oregánó. Kevés vizet hozzáadva az egészet simára keverjük. Ha már nem csomós, felöntjük 3 liter vízzel.

Beletesszük a felkockázott burgonyát, a rózsáira szedett karfiolt, és sóval ízesítjük. Addig főzzük, amíg a krumpli és a karfiol meg nem puhul.

A tejszínhez hozzáadjuk a mustárt, jól elkeverjük, és a leveshez adjuk.

A virslit felkarikázzuk, kevés olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a levesünkhöz. Egyet forralunk rajta, és még forrón tálaljuk.