Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A zsíron kezdjük el a vöröshagymát megpirítani, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Rádobjuk a felcsíkozott bacont, és azt is lepirítjuk. Megszórjunk borssal, hozzáadjuk a felkockázott sárga- és fehérrépát, és fedő alatt a zöldségeket puhára pároljuk.
Szórjuk meg a liszttel, jól keverjük el, és pár percet pirítsuk még, majd mehet rá a pirospaprika, a lestyán és az oregánó. Kevés vizet hozzáadva az egészet simára keverjük. Ha már nem csomós, felöntjük 3 liter vízzel.
Beletesszük a felkockázott burgonyát, a rózsáira szedett karfiolt, és sóval ízesítjük. Addig főzzük, amíg a krumpli és a karfiol meg nem puhul.
A tejszínhez hozzáadjuk a mustárt, jól elkeverjük, és a leveshez adjuk.
A virslit felkarikázzuk, kevés olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a levesünkhöz. Egyet forralunk rajta, és még forrón tálaljuk.