Tejszínes, zöldésges húsgombócleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fehérbors, só, ízlés szerint
- zsemlemorzsa
A leveshez:
- 450 g vegyes zöldség (mirelit vagy friss)
- 200 ml főzőtejszín
- 2 tk liszt
- 2 húsleves kocka
- só, fehérbors
- 200 g boglyas metélt( használhatunk más tésztát is)
Elkészítése:
A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát.
A hagymát apróra vágva vagy reszelve adjuk a keverékhez. Ezután annyi zsemlemorzsát teszünk bele, hogy összeálljon.
Amíg pihen a hús, addig felteszünk vizet melegedni egy fazékba. Beletesszük a leveskockákat, a sót és a borsot. Mikor már elég forró, a húsból nedves kézzel golyókat formázunk és a lébe tesszük.
Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldségeket (ha friss és nagyobb darabban vannak a mirelitnél, akkor előbb). Ha a zöldség már majd nem elkészült, a metélttel gazdagítjuk tovább a levest.
Ahogy a tészta félig megfőtt, hozzáöntjük a leveshez, a liszttel előzőleg simára kevert tejszínt és készre főzzük. Miután elzártuk, 10 percet hagyjuk pihenni.
Tipp:
Tárkonnyal ízesíthetjük és reszelt sajttal tálalhatjuk.