Tejszínes zöldbabos raguleves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús
- 3 közepes sárgarépa
- 30 dkg burgonya
- 25 dkg zöldbab
- 2 l víz
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 4 dl főzőtejszín
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 kk tárkony
- 2 szál petrezselyem
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kisebb kockára vágjuk.
Felforrósított olajra rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzákeverjük a felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt félpuhára pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, a zöldbabot és az őrölt tárkonyt, felöntjük vízzel, és lassú forralással puhára főzzük.
Simára kikeverjük a tejszínt a liszttel, és folyamatosan keverve a leveshez adjuk.
A tejszínes zöldbabos raguleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »