Tejszínes-karfiolos gombaleves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szem krumpli
- 30 dkg karfiol
- 5 dkg vaj
- 1 evők liszt
- 1 liter húslé /leveskockából is lehet/
- 1 fél csokor petrezselyemzöld
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a gombát cikkekre, a krumplit és a répát kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, a gombát és a hagymát megpároljuk rajta, megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a húslével. Felforraljuk és hozzáadjuk a többi zöldséget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon kb. 20 perc alatt megfőzzük.
Tejszínnel dúsítjuk, megszórjuk finomra metélt petrezselyemzölddel, felforraljuk és már tálalhatjuk is.
Tipp:
Ez a leves sütőben is elkészíthető, én kipróbáltam, a zöldségek íze sokkal intenzívebb maradt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.