Tejszínes-karfiolos gombaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szem krumpli
- 30 dkg karfiol
- 5 dkg vaj
- 1 evők liszt
- 1 liter húslé /leveskockából is lehet/
- 1 fél csokor petrezselyemzöld
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a gombát cikkekre, a krumplit és a répát kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, a gombát és a hagymát megpároljuk rajta, megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a húslével. Felforraljuk és hozzáadjuk a többi zöldséget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon kb. 20 perc alatt megfőzzük.
Tejszínnel dúsítjuk, megszórjuk finomra metélt petrezselyemzölddel, felforraljuk és már tálalhatjuk is.
Tipp:
Ez a leves sütőben is elkészíthető, én kipróbáltam, a zöldségek íze sokkal intenzívebb maradt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »