Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-karfiolos gombaleves recept

Tejszínes-karfiolos gombaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg csiperke gomba
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szem krumpli
    • 30 dkg karfiol
    • 5 dkg vaj
    • 1 evők liszt
    • 1 liter húslé /leveskockából is lehet/
    • 1 fél csokor petrezselyemzöld
    • 2 dl főzőtejszín
    • bors

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a gombát cikkekre, a krumplit és a répát kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.

    Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, a gombát és a hagymát megpároljuk rajta, megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a húslével. Felforraljuk és hozzáadjuk a többi zöldséget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon kb. 20 perc alatt megfőzzük.

    Tejszínnel dúsítjuk, megszórjuk finomra metélt petrezselyemzölddel, felforraljuk és már tálalhatjuk is.

    Tipp:

    Ez a leves sütőben is elkészíthető, én kipróbáltam, a zöldségek íze sokkal intenzívebb maradt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá