Tejszínes-karfiolos gombaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szem krumpli
  • 30 dkg karfiol
  • 5 dkg vaj
  • 1 evők liszt
  • 1 liter húslé /leveskockából is lehet/
  • 1 fél csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a gombát cikkekre, a krumplit és a répát kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, a gombát és a hagymát megpároljuk rajta, megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a húslével. Felforraljuk és hozzáadjuk a többi zöldséget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon kb. 20 perc alatt megfőzzük.

Tejszínnel dúsítjuk, megszórjuk finomra metélt petrezselyemzölddel, felforraljuk és már tálalhatjuk is.

Tipp:

Ez a leves sütőben is elkészíthető, én kipróbáltam, a zöldségek íze sokkal intenzívebb maradt.