Tejszínes gombaleves recept

Hozzávalók:
- 400 g szeletelt csiperke gomba
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- kevés petrezselyemzöld
- 1 kis csokor kapor
- kevés só
- őrölt bors
- 200 g főzőtejszín
- 2 kanál liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés olaj vagy zsír
Elkészítése:
A hagymát és a szétnyomott fokhagymát megpirítjuk az olajon és hozzáadjuk a gombát, a karikára vagy hasábra vágott répát, zöldséget. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, majd felöntjük vízzel.
Annyi ideig főzzük, hogy a hagyma szétessen és közben kikavarjuk a galuska tésztáját.
Keveset főzzük fedő alatt, majd a főzőtejszínt is hozzáadjuk kevergetés mellett, majd beleszaggatjuk a galuskát. A zöldfűszereket is hozzáadjuk és ha a galuska is megfőtt tálalható. Készíthető csipetkével is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »