Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös (új)burgonya leves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3-4 darab (új)burgonya
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 sárgarépa
    • 1 petrezselyem gyökér
    • pár petrezselyem levél
    • egy kis tárkony
    • 1-2 csipet szerecsendió
    • 1-2 csipet gyömbér
    • ételízesítő vagy húsleves kocka
    • csipetnyi őrölt bors
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 kispohár tejföl

    Elkészítése:
    A sárgarépát és petrezselymet karikára vágom és 2 liter vízbe felteszem főni.Bele teszek 1 húsleves kockát és a fűszereket,a vöröshagymát.
    A burgonyát apró kockákra vágom és félre teszem. 3/4 óráig főzöm a zöldségeket kb, amikor már majdnem puha beleteszem a burgonyát is.Végül 1 kispohár tejfölt egy evőkanál liszttel jól kikeverem,és ezzel sűrítem a levest.A tárkonyt apróra vágom és petrezselyem zöldet is felaprítva a levesbe szórom. 2-3 percig még forrni hagyom majd tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá