Tejfölös sárgaborsó leves kaporral, sonkával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 500 g sárgaborsó
- sonka (amennyi épp van, de lehet bele tenni húsosabb szalonnát vagy kolbászt is :) )
- ételízesítő
- egy kisebb hagyma
- olaj
- liszt
- pirospaprika
- kapor
- tejföl
- só
- bors
- víz és/vagy sonka főzőlé, ha van készleten
Elkészítése:
A sárgaborsót legalább egy órára beáztatjuk, majd megmossuk és kiválogatjuk.
Feltesszük annyi vízben (vagy sonka főzőlében) főni, hogy bőven ellepje. Amikor félkész a borsó, belekockázzuk a sonkát (ha nem előfőzött sonkát teszünk bele, akkor a borsóval együtt tegyük fel). Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az ételízesítőt is.
A rántáshoz a hagymát lereszeljük, vagy apróra vágjuk. A lisztből, az olajból és a hozzáadott hagymából könnyed rántást készítünk. Amikor már aranybarna, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Összekeverjük a sárgaborsóval, majd tovább főzzük.
Amikor már majdnem kész, kaporral ízesítjük, majd hozzáadunk egy kis tejfölt. Pár perc után elzárjuk és melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.