Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös sárgaborsó leves kaporral, sonkával recept

Tejfölös sárgaborsó leves kaporral, sonkával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g sárgaborsó
    • sonka (amennyi épp van, de lehet bele tenni húsosabb szalonnát vagy kolbászt is :) )
    • ételízesítő
    • egy kisebb hagyma
    • olaj
    • liszt
    • pirospaprika
    • kapor
    • tejföl
    • bors
    • víz és/vagy sonka főzőlé, ha van készleten

    Elkészítése:

    A sárgaborsót legalább egy órára beáztatjuk, majd megmossuk és kiválogatjuk.

    Feltesszük annyi vízben (vagy sonka főzőlében) főni, hogy bőven ellepje. Amikor félkész a borsó, belekockázzuk a sonkát (ha nem előfőzött sonkát teszünk bele, akkor a borsóval együtt tegyük fel). Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az ételízesítőt is.

    A rántáshoz a hagymát lereszeljük, vagy apróra vágjuk. A lisztből, az olajból és a hozzáadott hagymából könnyed rántást készítünk. Amikor már aranybarna, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Összekeverjük a sárgaborsóval, majd tovább főzzük.

    Amikor már majdnem kész, kaporral ízesítjük, majd hozzáadunk egy kis tejfölt. Pár perc után elzárjuk és melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá