Hozzávalók:
Elkészítése:
A sárgaborsót legalább egy órára beáztatjuk, majd megmossuk és kiválogatjuk.
Feltesszük annyi vízben (vagy sonka főzőlében) főni, hogy bőven ellepje. Amikor félkész a borsó, belekockázzuk a sonkát (ha nem előfőzött sonkát teszünk bele, akkor a borsóval együtt tegyük fel). Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az ételízesítőt is.
A rántáshoz a hagymát lereszeljük, vagy apróra vágjuk. A lisztből, az olajból és a hozzáadott hagymából könnyed rántást készítünk. Amikor már aranybarna, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Összekeverjük a sárgaborsóval, majd tovább főzzük.
Amikor már majdnem kész, kaporral ízesítjük, majd hozzáadunk egy kis tejfölt. Pár perc után elzárjuk és melegen tálaljuk.