Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös krumplileves recept

Tejfölös krumplileves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg krumpli
    • 1 tk só
    • kevés bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 0,5 leveskocka
    • 2 ek liszt
    • 3 ek olaj
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 nagy tejföl (3,3 dl) fele

    Elkészítése:

    A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy fazékban feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a krumpli. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és beledobjuk a leveskockát.

    Amikor már majdnem puha a krumpli, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl. A meleg leves léből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves) és a levest kavargatva beleengedjük.

    Hagyjuk felforrni.

    Tipp:

    Ez egy “otthonról hozott” recept. Talán ez volt életem első önállóan elkészített levese. Meg sem tudom mondani, hogy hányszor került már az asztalunkra. Nagyon szeretjük, mert kevés hozzávalóból, hamar elkészül és nagyon finom, krémes leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá