Tejfölös kapros káposztaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 80 dkg savanyú káposzta
- só
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 30 dkg kolbász
- 1 csokor kapor
- 2 l víz
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A káposztát vékony szeletekre gyaluljuk, lesózzuk és félretesszük.
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával. Rátesszük a megsózott káposztát, a karikára vágott kolbászt, az apróra vágott kaprot.
Felengedjük vízzel, és lefedve puhára főzzük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és a káposztára szűrjük. Összeforraljuk pár percig, és ha kell, még sózzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.