Tejfölös kapros káposztaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 30 dkg kolbász
  • 1 csokor kapor
  • 2 l víz
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek finomliszt

Elkészítése:

A káposztát vékony szeletekre gyaluljuk, lesózzuk és félretesszük.

A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával. Rátesszük a megsózott káposztát, a karikára vágott kolbászt, az apróra vágott kaprot.

Felengedjük vízzel, és lefedve puhára főzzük.

A tejfölt kikeverjük a liszttel, és a káposztára szűrjük. Összeforraljuk pár percig, és ha kell, még sózzuk.