Tejfölös kapros káposztaleves recept

Hozzávalók:
- 80 dkg savanyú káposzta
- só
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 30 dkg kolbász
- 1 csokor kapor
- 2 l víz
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A káposztát vékony szeletekre gyaluljuk, lesózzuk és félretesszük.
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával. Rátesszük a megsózott káposztát, a karikára vágott kolbászt, az apróra vágott kaprot.
Felengedjük vízzel, és lefedve puhára főzzük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és a káposztára szűrjük. Összeforraljuk pár percig, és ha kell, még sózzuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »