Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejes fejtett bableves recept

Tejes fejtett bableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50-60 dkg fejtett bab
    • sárgarépa
    • 2 közepes petrezselyem
    • petrezselyem levél

    A rántás hozzávalói

    • fokhagyma
    • olaj
    • piros őrőlt paprika
    • 2 dl ej
    • 2 kanál liszt

    Levesbetét:

    • csipetke
    • tejföl

    Elkészítése:

    A babot a sárgarépával, a fehér répával, sóval és egy gerezd fokhagymával vízzel felteszem főni. Amikor már a bab megfőtt elkészítem a rántást.

    Az olajat egy serpenyőben felmelegítem, hozzáadom a lisztet, amit zsemleszínűre pirítok, hozzáadom a felaprított petrezselymet és két gerezd apróra vágott fokhagymát. Pirospaprikával megszínezem, vízzel felöntöm, és a babhoz keverem, amikor újra felforrt hozzáadom az egy tojásból készült csipetkét és a tejet.

    Amikor a csipetkék feljönnek a leves tetejére, elkészült a leves.
    Tálaláskor egy kanál tejfölt teszek hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá