Tejes fejtett bableves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50-60 dkg fejtett bab
- sárgarépa
- 2 közepes petrezselyem
- petrezselyem levél
- só
A rántás hozzávalói
- fokhagyma
- olaj
- piros őrőlt paprika
- 2 dl ej
- 2 kanál liszt
Levesbetét:
- csipetke
- tejföl
Elkészítése:
A babot a sárgarépával, a fehér répával, sóval és egy gerezd fokhagymával vízzel felteszem főni. Amikor már a bab megfőtt elkészítem a rántást.
Az olajat egy serpenyőben felmelegítem, hozzáadom a lisztet, amit zsemleszínűre pirítok, hozzáadom a felaprított petrezselymet és két gerezd apróra vágott fokhagymát. Pirospaprikával megszínezem, vízzel felöntöm, és a babhoz keverem, amikor újra felforrt hozzáadom az egy tojásból készült csipetkét és a tejet.
Amikor a csipetkék feljönnek a leves tetejére, elkészült a leves.
Tálaláskor egy kanál tejfölt teszek hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.