Tavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg csirkemell filé
- 5-6 medvehagyma levél
- 3 csapott evőkanál búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 10 dkg gomba
- 1 kisebb cukkini
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kisebb zeller (negyed)
- 1 kis fej karalábé
- 2 dkg kacsazsír
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- só, bors
- 1,2-1,5 l víz
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a gombának a héját nem kell lehúzni, elég ha kefével alaposan megsikáljuk és jól leöblítjük. A répákat felkarikázzuk, a többi zöldséget pedig, nagyjából egyforma méretű kockákra vágjuk.
A galuskához a csirkemell filét késes aprítóban megdaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk a vöröshagyma felével. Tálba téve hozzáadjuk a tojást, a puha vajat, az aprított medvehagymát és a búzadarát.
Egy nagyobb csipet sót és néhány tekerésnyi friss borsot is adunk hozzá, majd az egészet jól összekeverjük és 15 percig hagyjuk pihenni.
Egy fazékba tesszük a kacsazsírt, megdinszteljük benne a hagyma másik felét apróra vágva. Beletesszük a zöldségeket és néhányszor átforgatva, megpirítjuk a hagymás zsíron, közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt köményt, majd felengedjük vízzel és addig főzzük fedő alatt, amíg a galuska pihen.
Miután letelt a galuska massza pihenőideje, két evőkanál között, amiket előtte belemártunk a forró levesbe, megformázzuk a csirkemell galuskákat és beletesszük a levesbe, majd addig főzzük, míg a galuskák és a zöldségek is teljesen átfőnek. Ez körülbelül 15-20 perc, fedő alatt.
Megkóstoljuk és ha szükséges, utána ízesítünk sóval, borssal, majd tálaljuk a kész levest.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »