Tavaszi zöldségleves recept

Hozzávalók:
- 10 szál sárgarépa
- 6 szál petrezselyem gyökér
- 1 zeller
- 1 karalábé
- 1 vöröshagyma
- kis csokor zöld fűszer (3 szál zeller levél, néhány petrezselyem zöld, 1 szál lestyán levél összekötve)
- 30 dkg zöldborsó
- 5 dkg levestészta (csiga)
- kevés olaj
- só, szemes bors
Elkészítése
A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket, legutoljára a zöldborsót adjuk hozzá.
Felöntjük annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje, szemes borsot, és egy hagymát teszünk a levesbe, aminek csak a legkülső, lemorzsolható héját távolítottuk el.
A leveslébe beletesszük a csokorba kötött zöld fűszereket is, és megsózzuk a levest. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Ekkor hozzáadjuk a levestésztát, és újra felforraljuk. A hagymát, és a fűszercsokrot tálalás előtt kivesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »