Tavaszi borsóleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg frissen fejtett zsenge zöldborsó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 12 szál gyenge fehér zöldség
- 3-4 szál zsenge sárgarépa
- 1 ek liszt
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek cukor
- só, bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és liszt, só hozzáadásával galuskatészta
- olaj
Elkészítése:
A borsót és a tisztított zöldségeket egy fazékban 3 ek olajon előpároljuk, és a petrezselymet is belevágjuk.
1 ek liszttel megszórjuk, és 1 tk fűszerpaprikával fűszerezzük meg, majd kevés borssal is. Jól elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Sózzuk és a cukrot hozzáadjuk, majd puhára főzzük.
A tojásból, lisztből, kevés sóval galuskatésztát keverünk, majd kis galuskaszaggatón a levesbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, majd utánaízesítjük, ha szükséges, és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »