Tavaszi borsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg frissen fejtett zsenge zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 12 szál gyenge fehér zöldség
  • 3-4 szál zsenge sárgarépa
  • 1 ek liszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek cukor
  • só, bors
  • 1 tojás és liszt, só hozzáadásával galuskatészta
  • olaj

Elkészítése:

A borsót és a tisztított zöldségeket egy fazékban 3 ek olajon előpároljuk, és a petrezselymet is belevágjuk.

1 ek liszttel megszórjuk, és 1 tk fűszerpaprikával fűszerezzük meg, majd kevés borssal is. Jól elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Sózzuk és a cukrot hozzáadjuk, majd puhára főzzük.

A tojásból, lisztből, kevés sóval galuskatésztát keverünk, majd kis galuskaszaggatón a levesbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, majd utánaízesítjük, ha szükséges, és tálaljuk.