Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi bableves recept

Tavaszi bableves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg fejtett bab
    • 2 közepes sárgarépa
    • 2 közepes fehérrépa
    • 1 közepes zeller
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 db babérlevél
    • 30 dkg burgonya
    • só ízlés szerint
    • 2 l víz
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek liszt
    • 30 dkg (füstölt) virsli
    • 4 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A babot feltesszük 2 l vízbe főzni. Ízlés szerint sózzuk. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát, majd egy kis idő múlva a megpucolt és kis kockára vágott burgonyát és a babérlevelet.

    Kb 30 perc múlva beletesszük a karikára vágott répákat és a feldarabolt zellert. Amikor minden megfőtt besűrűsítjük a liszttel elkevert tejföllel.

    Olajon kicsit megpirítjuk a karikára szeletelt virslit és a levessel tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá