Tavaszi bableves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett bab
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 1 közepes zeller
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 30 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek liszt
- 30 dkg (füstölt) virsli
- 4 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A babot feltesszük 2 l vízbe főzni. Ízlés szerint sózzuk. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát, majd egy kis idő múlva a megpucolt és kis kockára vágott burgonyát és a babérlevelet.
Kb 30 perc múlva beletesszük a karikára vágott répákat és a feldarabolt zellert. Amikor minden megfőtt besűrűsítjük a liszttel elkevert tejföllel.
Olajon kicsit megpirítjuk a karikára szeletelt virslit és a levessel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »