Tavaszi bableves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejtett bab
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 1 közepes zeller
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 30 dkg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 2 l víz
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek liszt
  • 30 dkg (füstölt) virsli
  • 4 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A babot feltesszük 2 l vízbe főzni. Ízlés szerint sózzuk. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát, majd egy kis idő múlva a megpucolt és kis kockára vágott burgonyát és a babérlevelet.

Kb 30 perc múlva beletesszük a karikára vágott répákat és a feldarabolt zellert. Amikor minden megfőtt besűrűsítjük a liszttel elkevert tejföllel.

Olajon kicsit megpirítjuk a karikára szeletelt virslit és a levessel tálaljuk.