Tárkonyos újburgonya leves recept
Hozzávalók:
- Új burgonya igény szerint
- 1 fej hagyma
- 2 szál répa
- 1 szál fehérrépa
- 1 leves kocka, kevés ételízesítő
- olaj
- só
- fehér bors
- és a legfontosabb a tárkony
- zeller levél és/vagy petrezselyem
- a végére pedig pár kanál tejföl, ill. 1 csapott ek. liszt
Leves betét ajánlat:
- 2-3 maréknyi tészta
- tarhonya vagy akár saját készítésű galuska
Elkészítése:
A hagymát nagyobb kockákra vágjuk és egy lábasba tesszük, a felkarikázott zöldségekkel együtt. Meglocsoljuk olajjal, majd megdinszteljük, míg kellemes színt nem kap a sárgarépától.
Ekkor a már korábban előkészített és felkockázott burgonyát is rádobjuk, majd felengedjük vízzel, fűszerezzük. Mikor majdnem kész beletesszük a tésztát, a zeller és/vagy petrezselyemlevelet.
Közben a tejfölben, egy merőkanál levessel együtt kikeverjük a lisztet és, ha már kész a tészta is, a levesbe keverjük.
Egy perc múlva el is zárhatjuk!
Tipp:
Nagyon kellemes nyári leves, csak ajánlani tudom! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

