Tárkonyos újburgonya leves recept

Hozzávalók:
- Új burgonya igény szerint
- 1 fej hagyma
- 2 szál répa
- 1 szál fehérrépa
- 1 leves kocka, kevés ételízesítő
- olaj
- só
- fehér bors
- és a legfontosabb a tárkony
- zeller levél és/vagy petrezselyem
- a végére pedig pár kanál tejföl, ill. 1 csapott ek. liszt
Leves betét ajánlat:
- 2-3 maréknyi tészta
- tarhonya vagy akár saját készítésű galuska
Elkészítése:
A hagymát nagyobb kockákra vágjuk és egy lábasba tesszük, a felkarikázott zöldségekkel együtt. Meglocsoljuk olajjal, majd megdinszteljük, míg kellemes színt nem kap a sárgarépától.
Ekkor a már korábban előkészített és felkockázott burgonyát is rádobjuk, majd felengedjük vízzel, fűszerezzük. Mikor majdnem kész beletesszük a tésztát, a zeller és/vagy petrezselyemlevelet.
Közben a tejfölben, egy merőkanál levessel együtt kikeverjük a lisztet és, ha már kész a tészta is, a levesbe keverjük.
Egy perc múlva el is zárhatjuk!
Tipp:
Nagyon kellemes nyári leves, csak ajánlani tudom! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »