Tárkonyos újburgonya leves recept

Hozzávalók:
- Új burgonya igény szerint
- 1 fej hagyma
- 2 szál répa
- 1 szál fehérrépa
- 1 leves kocka, kevés ételízesítő
- olaj
- só
- fehér bors
- és a legfontosabb a tárkony
- zeller levél és/vagy petrezselyem
- a végére pedig pár kanál tejföl, ill. 1 csapott ek. liszt
Leves betét ajánlat:
- 2-3 maréknyi tészta
- tarhonya vagy akár saját készítésű galuska
Elkészítése:
A hagymát nagyobb kockákra vágjuk és egy lábasba tesszük, a felkarikázott zöldségekkel együtt. Meglocsoljuk olajjal, majd megdinszteljük, míg kellemes színt nem kap a sárgarépától.
Ekkor a már korábban előkészített és felkockázott burgonyát is rádobjuk, majd felengedjük vízzel, fűszerezzük. Mikor majdnem kész beletesszük a tésztát, a zeller és/vagy petrezselyemlevelet.
Közben a tejfölben, egy merőkanál levessel együtt kikeverjük a lisztet és, ha már kész a tészta is, a levesbe keverjük.
Egy perc múlva el is zárhatjuk!
Tipp:
Nagyon kellemes nyári leves, csak ajánlani tudom! ;)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »