Tárkonyos, tejszínes húsgombócleves recept

Hozzávalók:
Gombócokhoz:
- 25 dkg darált sertés-, vagy pulykahús
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek rizs
- 2 db.
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 1 vöröshagyma lereszelve
- friss petrezselyemzöld
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Leveshez:
- 1 kis vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér megtisztítva és karikákra vágva
- 3 krumpli felkockázva
- 1 hámozott paradicsom (konzerv is lehet)
- 1 zöldpaprika
- 200 g főzőtejszín
- 1 ek liszt a habaráshoz
- kevés almaecet
- kevés friss tárkonylevél
- kevés házi ételízesítő
- szükség szerint só
- kevés olívaolaj
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát és petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, majd kevés olajon az aprított hagymával megdinszteljük.
Felöntjük vízzel, vagy leves alaplével. A krumplit kockákra vágjuk, és beletesszük a leveslébe. Hozzáadjuk az aprított paprikát, valamint a hámozott paradicsomot is. Kevés házi ételízesítőt is adunk hozzá, kicsit megsózzuk, és pár csepp almaecetet öntünk a léhez. Szükség szerint a főzőlét vízzel egészítsük ki.
Míg a leves fő, elkészítjük a húsgombócokat. A kétszer átdarált húst összekeverjük az előfőzött rizzsel, a tojásokkal, a lereszelt hagymával, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyem zölddel és kevés zsemlemorzsával. Egyforma, kisebb adagokat szedünk, majd zsemlemorzsával megszórt vágódeszkán egyforma golyókat formázunk belőle.
Mikor a leveslé felforrt, hozzátesszük a gombócokat, és mikor a lé tetejére feljöttek, még öt percig főzzük. Közben apróra vágott friss tárkonyleveleket is teszünk a levesbe, majd kevés leveslét kivéve a tejszínnel és a liszttel összekeverve habarást készítünk, melyet visszaöntünk a levesbe. Mikor újra felforrt, a leves elkészült, és tálalhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »