Tárkonyos, tejszínes gombaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg fehér vagy barna csiperke gomba
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk tárkony
- pár csepp citromlé
- 1 húsleves kocka
- só
- olaj
- fehérbors
- 200 ml főzőtejszín kevés liszt
- petrezselyem
Galuska:
- Tojás
- víz
- só
- liszt
- kevés újhagyma zöldje
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott fokhagymát és hamarosan a felszeletelt gombát is.
Nem apróztam el a gombát amikor felkockáztam, mert olyan jó beleharapni, érezni, hogy van abba a levesbe gomba! ;)
Ezután felöntjük vízzel és belekerülhet a leveskocka, a só, bors, tárkony és a citromlé is. Mikor már majdnem kész, elkészítjük a galuskát.
A hozzávalókból laza állagú tésztát keverünk hozzáadva az apróra vágott újhagyma zöldjét. Kanál segítségével a levesbe szaggatjuk, kívánt nagyságúra.
Mikor megfőtt és feljött a leves tetejére, a főzőtejszínt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk. Mielőtt elzárjuk megszórjuk kevés petrezselyemmel és melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.