Tárkonyos, tejszínes gombaleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg fehér vagy barna csiperke gomba
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk tárkony
- pár csepp citromlé
- 1 húsleves kocka
- só
- olaj
- fehérbors
- 200 ml főzőtejszín kevés liszt
- petrezselyem
Galuska:
- Tojás
- víz
- só
- liszt
- kevés újhagyma zöldje
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott fokhagymát és hamarosan a felszeletelt gombát is.
Nem apróztam el a gombát amikor felkockáztam, mert olyan jó beleharapni, érezni, hogy van abba a levesbe gomba! ;)
Ezután felöntjük vízzel és belekerülhet a leveskocka, a só, bors, tárkony és a citromlé is. Mikor már majdnem kész, elkészítjük a galuskát.
A hozzávalókból laza állagú tésztát keverünk hozzáadva az apróra vágott újhagyma zöldjét. Kanál segítségével a levesbe szaggatjuk, kívánt nagyságúra.
Mikor megfőtt és feljött a leves tetejére, a főzőtejszínt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk. Mielőtt elzárjuk megszórjuk kevés petrezselyemmel és melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »