Tárkonyos, tejszínes gombaleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg fehér vagy barna csiperke gomba
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk tárkony
- pár csepp citromlé
- 1 húsleves kocka
- só
- olaj
- fehérbors
- 200 ml főzőtejszín kevés liszt
- petrezselyem
Galuska:
- Tojás
- víz
- só
- liszt
- kevés újhagyma zöldje
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott fokhagymát és hamarosan a felszeletelt gombát is.
Nem apróztam el a gombát amikor felkockáztam, mert olyan jó beleharapni, érezni, hogy van abba a levesbe gomba! ;)
Ezután felöntjük vízzel és belekerülhet a leveskocka, a só, bors, tárkony és a citromlé is. Mikor már majdnem kész, elkészítjük a galuskát.
A hozzávalókból laza állagú tésztát keverünk hozzáadva az apróra vágott újhagyma zöldjét. Kanál segítségével a levesbe szaggatjuk, kívánt nagyságúra.
Mikor megfőtt és feljött a leves tetejére, a főzőtejszínt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk. Mielőtt elzárjuk megszórjuk kevés petrezselyemmel és melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »