Tárkonyos-tejszínes burgonyaleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg kolbász
- 2 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 dl tejföl
- 4 ek napraforgó olaj
- 0,5 csokor petrezselyem
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kk tárkony
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk.
Olajon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, paradicsomot, paprikát és tovább pirítjuk.
Beletesszük a burgonyát, felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és belepréseljük a fokhagymát.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és a főzőtejszínnel és a kész levest besűrűsítjük vele. Aprított petrezselyemmel megszórjuk a tetejét és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


