Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos-tejszínes burgonyaleves recept

Tárkonyos-tejszínes burgonyaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg burgonya
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 20 dkg kolbász
    • 2 közepes paprika
    • 1 közepes paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 2 dl tejföl
    • 4 ek napraforgó olaj
    • 0,5 csokor petrezselyem
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 kk tárkony

    Elkészítése:

    A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk.

    Olajon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, paradicsomot, paprikát és tovább pirítjuk.
    Beletesszük a burgonyát, felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és belepréseljük a fokhagymát.

    A tejfölt kikeverjük a liszttel és a főzőtejszínnel és a kész levest besűrűsítjük vele. Aprított petrezselyemmel megszórjuk a tetejét és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá