Tárkonyos-tejszínes burgonyaleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg kolbász
- 2 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 dl tejföl
- 4 ek napraforgó olaj
- 0,5 csokor petrezselyem
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kk tárkony
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk.
Olajon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, paradicsomot, paprikát és tovább pirítjuk.
Beletesszük a burgonyát, felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és belepréseljük a fokhagymát.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és a főzőtejszínnel és a kész levest besűrűsítjük vele. Aprított petrezselyemmel megszórjuk a tetejét és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


