Tárkonyos-tejszínes burgonyaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 2 közepes paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kk tárkony

Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk.

Olajon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, paradicsomot, paprikát és tovább pirítjuk.
Beletesszük a burgonyát, felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és belepréseljük a fokhagymát.

A tejfölt kikeverjük a liszttel és a főzőtejszínnel és a kész levest besűrűsítjük vele. Aprított petrezselyemmel megszórjuk a tetejét és tálaljuk.