Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos szárnyas raguleves gombával recept

Tárkonyos szárnyas raguleves gombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkeaprólék (szárnyak 2 db nyak 3 db farhát 1 mellfilé)
    • 15 dkg gomba
    • 2 szál petrezselyemgyökér és zöldje
    • kis darab zeller
    • kisebb csokor tárkony
    • 2-3 szál kisebb sárgarépa
    • 1 db vöröshagyma
    • bors
    • kevés citromlé
    • 1 evőkanál mustár
    • 2 dl tejföl
    • 1 kávéskanál liszt

    A galuskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, és a gombát is szeleteljük fel. A zöldségzöldet és a tárkonyt vágjuk apróra. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, és sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a gombát és a petrezselyemzöldet.

    Keverjük meg, és pároljuk rövid ideig. A zöldségeket is tegyük hozzá, majd öntsük fel 1 liter vízzel, és a megmosott csirkeaprólékot tegyük a többihez. Ha szükséges, még tegyünk hozzá vizet. Ha a hús puhulni kezd, szórjuk bele a tárkonyt, és 1 tojásból liszttel, kevés sóval készítsünk galuskatésztát, és szaggatón szaggassuk a levesbe.

    Ha ez is elkészült, a tejfölt keverjük el a liszttel és kevés főzőlével, majd habarjuk be vele a levest, és 1/2 citrom levét csavarjuk bele. Ízesítsük mustárral. 2-3 percig forraljuk a levest, és zárjuk le a tűzhelyt alatta. Zöldséges ételízesítővel lehet még ízesíteni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá