Tárkonyos szárnyas raguleves gombával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeaprólék (szárnyak 2 db nyak 3 db farhát 1 mellfilé)
  • 15 dkg gomba
  • 2 szál petrezselyemgyökér és zöldje
  • kis darab zeller
  • kisebb csokor tárkony
  • 2-3 szál kisebb sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • kevés citromlé
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál liszt

A galuskához:

  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, és a gombát is szeleteljük fel. A zöldségzöldet és a tárkonyt vágjuk apróra. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, és sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a gombát és a petrezselyemzöldet.

Keverjük meg, és pároljuk rövid ideig. A zöldségeket is tegyük hozzá, majd öntsük fel 1 liter vízzel, és a megmosott csirkeaprólékot tegyük a többihez. Ha szükséges, még tegyünk hozzá vizet. Ha a hús puhulni kezd, szórjuk bele a tárkonyt, és 1 tojásból liszttel, kevés sóval készítsünk galuskatésztát, és szaggatón szaggassuk a levesbe.

Ha ez is elkészült, a tejfölt keverjük el a liszttel és kevés főzőlével, majd habarjuk be vele a levest, és 1/2 citrom levét csavarjuk bele. Ízesítsük mustárral. 2-3 percig forraljuk a levest, és zárjuk le a tűzhelyt alatta. Zöldséges ételízesítővel lehet még ízesíteni.