Tárkonyos savanyú leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg kolozsvári füstölt szalonna (vagy füstös csont )
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 db sárgarépa
- 4 db krumpli
- 1 db petrezselyem gyökér
- fél fej karalábé
- őrölt bors
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- tárkony
- olaj
- 1 kiskanál keményítő
- csipetnyi darált köménymag
Elkészítése:
A szalonnát felteszem főni, mikor megfőtt kiveszem a levéből és kisebb darabokra vágom.
A hagymát apróra vágom,a répát és a petrezselymet, karalábét lereszelem (lehet karikákra is vágni), a krumplit kockákra vágom.
Pici olajon megdinsztelem a hagymát, borssal, köménymaggal ízesítem, majd felöntöm a szalonna levével.
Ha nem elég vízzel pótolom. Sózni nem kell, mert a szalonna sós.
A keményítőt hideg vízzel csomómentesre keverem aztán bele a tejföl és a mustár, felhígítom kevés forró levessel, majd visszacsurgatom a fazékba.
Lassan forralom, beleteszem az apróra vágott ecetes tárkonyt még a levéből is töltök bele legyen kissé savanyú,ha szárított tárkonyt használok akkor citromlével, citromsóval vagy ecettel savanyítom (ki milyen savanyúan szereti).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »