Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg kacsaszárnytő
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- 1 tk borsikafű
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zeller
- 50 dkg gomba
- 25 dkg vörösbab konzerv
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek rétesliszt
- 1 ek keményítő
- 3 dl főzőtejszín
- 1 pohár tejföl
- 1 ek tárkony
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek tárkonyecet
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A kacsaszárnyakat megtisztítjuk, a felesleges hájat levágjuk róla, összekockázzuk, és egy nagy fazékban kisütjük a zsírját. A töpörtyűt kiszedjük belőle, a visszamaradt zsíron megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobjuk a kacsaszárnyakat, megszórjuk borssal, borsikafűvel, megsózzuk, és fehéredésig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pároljuk, később mehet bele a tetszőlegesen felaprított sárgarépa, fehérrépa, karalábé és a zeller. Felöntjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, amíg megpuhul minden.
A tojásból, lisztből kevés sóval nem túl kemény tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük. Ekkor adjuk hozzá a lecsepegtetett konzerv babot is.
A tejfölt, tejszínt, keményítőt, pirospaprikát, tárkonyt és tárkonyecetet simára keverjük. Ha megfőtt a csipetke, a forró levesből rámerünk egy keveset a keverékre, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe. Összeforraljuk, és tálaljuk.
Tipp:
Ezt a levest a piaci kínálat hozta létre, mivel szeretem a kacsahúst levesnek is, kiváló alapanyagnak bizonyult az olcsón beszerezhető, kacsa szárnytő, amin már megfelelő mennyiségű hús is található. Nem kell levágni a húst a csontról, mert az elkészítés során lefő róla. Akár szabad tűzön, bográcsban is elkészíthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »