Tárkonyos palócleves csipetkével recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykahús
- 50 dkg zöldbab
- 50 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 kávéskanál köménymag
- 5 babérlevél
- 1 ek ételízesítő
- 2 ek étolaj
- 1 ek finomliszt
- 1 ek tárkony
- 1 ek tárkonyecet
- 150 g tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek rétesliszt
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A húst kisebb kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd 2 evőkanál olajbon megdinszteljük. A húskockákat a hagymával elkeverjük és addig pirítjuk, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórjuk pirospaprikával.
Felöntjük 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk (közben figyeljük és szükség szerint vizet öntünk utána).
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot és 3 liter vízben megfőzzük.
A réteslisztből, tojásból, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk és a levesbe csipkedjük.
A tejfölt, a finomlisztet, a tárkonyt és az ecetet összekeverjük, adunk hozzá a forró levesből, simára keverjük és visszaöntjük a levesbe. Felforraljuk és már lehet is tálalni.
A tárkonyos palócleves csipetkével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »