Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos krumplileves bárányhússal recept

Tárkonyos krumplileves bárányhússal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • csontos bárányhús (kb. 0,5 kg)
  • 1 hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 szelet paprika
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • ecetes tárkonylevél
  • zöld tárkony
  • 6-7 krumpli

Elkészítése:

A húst hideg vízben elkezdjük főzni. Ha forr, lehabozzuk a tetejét, és hozzáadjuk a hosszában vágott répát és petrezselyemgyökeret, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, és takarék lángon főzzük tovább.

Amikor a répa kezd puhulni, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Ha az is puha már, akkor megszórjuk apróra vágott ecetes tárkonnyal.

A csontról leszedjük a húst, és csak azt tesszük már vissza a levesbe, majd behabarjuk: a tejfölt csomómentesre keverjük a tejföllel, hozzáadjuk a tejszínt, ezzel is elkeverjük, majd egy merőkanálnyi levest adunk hozzá (hőkiegyenlítés). Elkeverjük, és a leveshez adva, folytonos kevergetés mellett behabarjuk.

Összeforraljuk, ha szükséges utánaízesítünk. Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá.

 

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá