Tárkonyos kacsazúzaleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg kacsazúza
- 2 ek zsír (kacsa, liba)
- 1 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg gomba
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 50 dkg karfiol
- 1 kk borsikafű
- 2 ek finomliszt
- 2 marék leves tészta
- 5 dl főzőtejszín
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk tárkony
- 1 fehérbab konzerv
- ízles szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A kacsazúzát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
Zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobjuk a kacsazúzát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, megsózzuk, és addig pároljuk, míg elveszti a nyers hús színét.
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, 10 percig pároljuk, majd rádobjuk a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, és fedő alatt még 15 percet pároljuk.
Ekkorra már majdnem puha a zúza. Megszórjuk finomliszttel, pirospaprikával, és jól elkeverjük. Felöntjük 3 liter vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg megpuhul minden.
Beleszórjuk a leves tésztát és a rózsáira szedett karfiolt.
Ha a tészta megpuhult, beleöntjük a tejszínt, a lecsepegtetett babot, a tárkonyt. Elkeverjük, megforraljuk, és tálaljuk.
A tárkonyos kacsazúzaleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 1 g