Tárkonyos kacsabecsinált recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 65 dkg kacsaaprólék
- kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- só
- egész feketebors
- tárkony
- babérlevél
- 200 ml tej
- 180 ml főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 krumpli
- 1 fehérrépa
- 2 sárgarépa
- 1 karalábé
- citrom
Elkészítése:
Egy fazékban kevés kacsazsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát. Rádobom a kacsahúst ( nyak, zúza, szárny, szív) és kicsit megkapatom, majd felöntöm kb 9 dl vízzel. Enyhén sózom, meghintem szárított tárkonnyal, 10-12 szem egész fekete borsot szórok bele és egy babérlevéllel meg 2 gerezd fokhagymával – lassú tűzön – egy órát főzöm.
Amennyiben van friss tárkonylevelem a végén adom hozzá.
Közben karikára vágom a répákat, felkockázom a karalábét meg a krumplit, és a levessel további 20 percig főzöm.
Felöntöm a tejjel meg a tejszínnel és 10 perc alatt készre forralom. Utánasózom, és citromlével ízesítem.
Tipp:
Azért épp ennyi az aprólék mennyisége, mert egy szupermarketben ekkora előhűtött kiszerelésben kaptam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.