Tárkonyos kacsabecsinált recept
Hozzávalók:
- 65 dkg kacsaaprólék
- kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- só
- egész feketebors
- tárkony
- babérlevél
- 200 ml tej
- 180 ml főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 krumpli
- 1 fehérrépa
- 2 sárgarépa
- 1 karalábé
- citrom
Elkészítése:
Egy fazékban kevés kacsazsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát. Rádobom a kacsahúst ( nyak, zúza, szárny, szív) és kicsit megkapatom, majd felöntöm kb 9 dl vízzel. Enyhén sózom, meghintem szárított tárkonnyal, 10-12 szem egész fekete borsot szórok bele és egy babérlevéllel meg 2 gerezd fokhagymával – lassú tűzön – egy órát főzöm.
Amennyiben van friss tárkonylevelem a végén adom hozzá.
Közben karikára vágom a répákat, felkockázom a karalábét meg a krumplit, és a levessel további 20 percig főzöm.
Felöntöm a tejjel meg a tejszínnel és 10 perc alatt készre forralom. Utánasózom, és citromlével ízesítem.
Tipp:
Azért épp ennyi az aprólék mennyisége, mert egy szupermarketben ekkora előhűtött kiszerelésben kaptam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

