Tárkonyos kacsabecsinált recept

Hozzávalók:
- 65 dkg kacsaaprólék
- kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- só
- egész feketebors
- tárkony
- babérlevél
- 200 ml tej
- 180 ml főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 krumpli
- 1 fehérrépa
- 2 sárgarépa
- 1 karalábé
- citrom
Elkészítése:
Egy fazékban kevés kacsazsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát. Rádobom a kacsahúst ( nyak, zúza, szárny, szív) és kicsit megkapatom, majd felöntöm kb 9 dl vízzel. Enyhén sózom, meghintem szárított tárkonnyal, 10-12 szem egész fekete borsot szórok bele és egy babérlevéllel meg 2 gerezd fokhagymával – lassú tűzön – egy órát főzöm.
Amennyiben van friss tárkonylevelem a végén adom hozzá.
Közben karikára vágom a répákat, felkockázom a karalábét meg a krumplit, és a levessel további 20 percig főzöm.
Felöntöm a tejjel meg a tejszínnel és 10 perc alatt készre forralom. Utánasózom, és citromlével ízesítem.
Tipp:
Azért épp ennyi az aprólék mennyisége, mert egy szupermarketben ekkora előhűtött kiszerelésben kaptam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »