Tárkonyos húsgombóc leves recept
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 kisebb burgonya
- 1 fej hagyma
- 30 dkg darált hús
- 3 ek rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 pohár tejföl
- tárkony
- húsleves kocka
- bors
- 1 mk mustár
- kevés ecet
- 1 kk liszt
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon aranybarnára pirítunk.
Hozzáadjuk a feldarabolt répát és fehérrépát, majd felöntjük vízzel. Mikor ez felforrt, hozzáadjuk a húsleveskockát, kevés borsot és ízlés szerint a tárkonyt.
A rizst előfőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzáütünk egy darab tojást és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.
Amikor a zöldségek már félig megfőttek, a gombócokat a feldarabolt krumplival együtt beletesszük a levesbe. Mikor már majdnem készre főttek a gombócok, a leveshez adjuk a mustárt és kevés ételecetet.
A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet és hozzáadjuk a leveshez – ezzel sűrítjük az állagát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

