Tárkonyos húsgombóc leves recept

Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 kisebb burgonya
- 1 fej hagyma
- 30 dkg darált hús
- 3 ek rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár tejföl
- tárkony
- húsleves kocka
- bors
- 1 mk mustár
- kevés ecet
- 1 kk liszt
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon aranybarnára pirítunk.
Hozzáadjuk a feldarabolt répát és fehérrépát, majd felöntjük vízzel. Mikor ez felforrt, hozzáadjuk a húsleveskockát, kevés borsot és ízlés szerint a tárkonyt.
A rizst előfőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzáütünk egy darab tojást és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.
Amikor a zöldségek már félig megfőttek, a gombócokat a feldarabolt krumplival együtt beletesszük a levesbe. Mikor már majdnem készre főttek a gombócok, a leveshez adjuk a mustárt és kevés ételecetet.
A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet és hozzáadjuk a leveshez – ezzel sűrítjük az állagát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »