Tárkonyos húsgombóc leves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 kisebb burgonya
- 1 fej hagyma
- 30 dkg darált hús
- 3 ek rizs
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár tejföl
- tárkony
- húsleves kocka
- bors
- 1 mk mustár
- kevés ecet
- 1 kk liszt
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon aranybarnára pirítunk.
Hozzáadjuk a feldarabolt répát és fehérrépát, majd felöntjük vízzel. Mikor ez felforrt, hozzáadjuk a húsleveskockát, kevés borsot és ízlés szerint a tárkonyt.
A rizst előfőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzáütünk egy darab tojást és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.
Amikor a zöldségek már félig megfőttek, a gombócokat a feldarabolt krumplival együtt beletesszük a levesbe. Mikor már majdnem készre főttek a gombócok, a leveshez adjuk a mustárt és kevés ételecetet.
A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet és hozzáadjuk a leveshez – ezzel sűrítjük az állagát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.