Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos húsgombóc leves recept

Tárkonyos húsgombóc leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Húsgombóc:

    • 50 dkg pulykacomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kk őrölt római kömény
    • 1 kk őrölt fehér bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek zsemlemorzsa
    • 1 ek petrezselyemzöld

    Leves:

    • 2 ek zsír
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 1 zeller
    • 3 gomba
    • 20 dkg zöldborsó
    • 20 dkg karfiol
    • 10 db kelbimbó
    • 5 dl főzőtejszín
    • 1 ek tárkony (szárított, morzsolt)
    • 1 ek petrezselyemzöld
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A húsgombóchoz ledarálom a húst a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval elkeverem. Diónyi golyókat formázok belőle, a gombócok méretétől függően 30-35 db-ot.

    A leveshez a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem a zsíron.
    A zöldségeket tetszőlegesen felaprítom, és a karfiol kivételével rádobom a hagymára. Az egészet tovább dinsztelem, 10 perc után felöntöm 3 l vízzel, sózom, borsozom.

    Ha felforrt, belerakom a húsgombócokat, és 15 perc alatt megfőzöm.

    A végén megszórom tárkonnyal és petrezselyemmel, beleöntöm a tejszínt. Felforralom, és tálalom.

    A tárkonyos húsgombóc leves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 55 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá