Tárkonyos húsgombóc leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Húsgombóc:

  • 50 dkg pulykacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1 kk őrölt fehér bors
  • 1 tojás
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek petrezselyemzöld

Leves:

  • 2 ek zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 zeller
  • 3 gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg karfiol
  • 10 db kelbimbó
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 ek tárkony (szárított, morzsolt)
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • őrölt bors

Elkészítése:

A húsgombóchoz ledarálom a húst a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval elkeverem. Diónyi golyókat formázok belőle, a gombócok méretétől függően 30-35 db-ot.

A leveshez a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem a zsíron.
A zöldségeket tetszőlegesen felaprítom, és a karfiol kivételével rádobom a hagymára. Az egészet tovább dinsztelem, 10 perc után felöntöm 3 l vízzel, sózom, borsozom.

Ha felforrt, belerakom a húsgombócokat, és 15 perc alatt megfőzöm.

A végén megszórom tárkonnyal és petrezselyemmel, beleöntöm a tejszínt. Felforralom, és tálalom.