Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos, gombás raguleves recept

Tárkonyos, gombás raguleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-2 szál sárga és fehérrépa
    • 0,5 kg sertéscomb
    • 4-5 fej gomba
    • 2-3 babérlevél
    • tárkony, só, bors
    • 2 dl főzőtejszín

    Köret:

    • Burgonya
    • Liszt
    • Vaj

    Elkészítése:
    Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron megfonnyasztom, rádobom a kockákra vágott sárga és fehér répát. Mikor a sárgarépától már kezd szép színe lenni, beleteszem a kockákra vágott sertéscombot (vadhússal jobb lenne, de szegény ember vízzel főz) és fehéredésig párolom. Hozzáadom a szeletet gombát, sózom, borsozom, majd megszórom tárkonnyal. Rádobok 2-3 babérlevelet, majd jól összekeverem. Felöntöm vízzel, majd lassú tűzön addig főzöm, amíg minden meg nem puhul. A vége előtt egy 5-10 perccel adjuk hozzá a 2 dl tejszínt. A tűzről levéve pár csepp citromlevet csepegtetek bele.

    Köretnek:
    A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomón átpasszírozzuk. Összegyúrjuk annyi liszttel, hogy lágy tésztát kapjunk. Kis gombócokat formálunk belőle, majd lobogó vízben pár perc alatt kifőzzük. Közben serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd rádobjuk a kifőtt gombócokat és megpirítjuk.

    Jó étvágyat kívánok

    Küldte: Szengofszky Beatrix

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá