Tárkonyos-gombás sertésragu leves recept
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús
- 30 dkg szeletelt gomba
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- tárkony ízlés szerint
- pirospaprika
- őrölt fekete bors
- 1 csokor felaprított petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 1 ek. finomliszt
- kevés citromlé
- 3 db burgonya
- só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - finomliszt a galuskához (amennyit felvesz)
Elkészítése:
A vöröshagymát megdinszteljük, majd meghintjük pirospaprikával és hozzáadjuk a felkockázott húst. Felengedjük kevés vízzel és fűszerezzük, majd félkészre főzzük. Beletesszük a felaprított zöldségeket, a gombát és a felkockázott burgonyát. Puhára főzzük. Tejfölből habarást készítünk és folyamatos keverés közben a levesbe öntjük.
1 tojásból kevés liszttel galuskát készítünk és belecsipkedjük. Végül beletesszük a petrezselymet, majd ízlés szerint ízesítjük tárkonnyal és pár csepp citromlével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

