Tárkonyos-gombás sertésragu leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús
  • 30 dkg szeletelt gomba
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • tárkony ízlés szerint
  • pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 csokor felaprított petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. finomliszt
  • kevés citromlé
  • 3 db burgonya
  • 1 db tojás
  • finomliszt a galuskához (amennyit felvesz)

Elkészítése:
A vöröshagymát megdinszteljük, majd meghintjük pirospaprikával és hozzáadjuk a felkockázott húst. Felengedjük kevés vízzel és fűszerezzük, majd félkészre főzzük. Beletesszük a felaprított zöldségeket, a gombát és a felkockázott burgonyát. Puhára főzzük. Tejfölből habarást készítünk és folyamatos keverés közben a levesbe öntjük.
1 tojásból kevés liszttel galuskát készítünk és belecsipkedjük. Végül beletesszük a petrezselymet, majd ízlés szerint ízesítjük tárkonnyal és pár csepp citromlével.