Tárkonyos gomba krémleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók 6 főre:
- 30-35 dkg (csiperke)gomba
- 5-15g szárított vagy friss vargánya (ízlés szerint, de a szárított fajtát egy órával előbb nem árt kis vízbe áztatni)
- 1 nagy hagyma
- 1 közepes krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 púpos ek liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 leveskocka (én csökkentett sótartalmút használok, nagyon könnyű összemorzsolni)
- 1 liter víz
- só
- bors
- 2-3 tk tárkony
- késhegynyi szerecsendió (elhagyható)
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát, a krumplit és a gombát apróra kockákra vágjuk, majd üvegesre pároljuk az olajon. A fokhagymát, a krumplit és a gombát is rádobjuk és kicsit megsózva azt is puhára pároljuk, meghintjük a liszttel és a tárkonnyal, majd jól elkeverjük. Felöntjük a vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, szerecsendióval, borssal, esetleg még egy kevés sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd a tűzről levéve botmixerrel turmixoljuk. Még főzzük kb 10 percig, amíg összeér és készen is van!
Sokféleképpen lehet tálalni, de íme néhány tipp:
- Aki húsimádó, pirított bacont, szeletelt, sült tarját tehet rá.
- Zsemlekockákkal vagy croutonnal is kiváló.
- Leheletnyi tejföllel a kevésbé intenzív ízekért.
- Oliva olajjal megkent, enyhén rozmaringos (vagy sajtos), pirított baguette szeleteket is az asztalra tehetünk mellé.
Összesen kb.: 1200 Ft
1 főre: 200 Ft
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.