Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos csirkeraguleves recept

Tárkonyos csirkeraguleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemell filé
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 1  zellergumó
    • 50 dkg gomba
    • 50 dkg fejtett bab
    • 30 dkg zöldborsó
    • 30 dkg karfiol
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 1 kávéskanál borsikafű
    • 10 dkg száraztészta (lúdgége, eperlevél)
    • 2 pohár tejföl (350 gr)
    • 1 tk tárkony
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A csirkemellet csíkokra vágom, majd hagymához adom, borssal meghintem, majd fehéredésig pirítom.

    Időnként megkeverem, majd hozzáadom a borsót, fejtett babot, a felszeletelt gombát, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, karalábét.

    Meghintem pirospaprikával és borsikafűvel sózom és fedő alatt, puhára párolom.

    Ha megpuhult, felöntöm 2,5 liter vízzel, hozzáadom a rózsáira szedett karfiolt, ha szükséges, sózom, majd felforralom.

    Beleöntöm a tésztát és puhára főzöm.

    A tejfölben elkeverem a tárkonyt, kevés forró levessel simára keverem, majd a forrásban lévő leveshez adom.

    Megforralom és tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá