Tárkonyos burgonyaleves recept

Elkészítése:
Olajon megsütjük az apró kockára vágott szalonnát és a hagymát, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Beletesszük a karikára vágott sárgarépát, felöntjük vízzel és főzzük. A burgonyát kockára vágjuk és a főzővízbe tesszük. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, a megpucolt egész fokhagymagerezdekkel és a tárkonnyal. A kaprot megmossuk és apróra vágjuk. Kettő tojásból, lisztből, kaporból és egy csipet sóból csipetkét gyúrunk. A forró levesbe szaggatjuk és további 10 percig főzzük. A legvégén belekeverjük a tejfölt amit elkeverünk 2 ek. liszttel. Tálaláskor elhelyezzük rajta a citromkarikát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »