Szlovák húsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 csirkeszárnytő
- 1 csokor sárgarépa (4-5 db)
- 1 csokor fehérrépa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 karalábé
- 4 babérlevél
- 1 kis dobozos tejföl
- 1 ek lestyán
- só
- bors
- 1 citrom
- 1 csomag csigatészta
Elkészítése:
A megtisztított csirkeszárnyakat kevés olajon, egy edényben fehéredésig pirítjuk a babérlevéllel. Hozzáadjuk a tetszés szerintire vágott sárgarépát, fehérrépát és a karalábét. Kis ideig együtt pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a lestyánt és az összeaprított petrezselyemzöldet.
Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest főzni szeretnénk. Ízesítjük sóval, borssal. Főzzük. Mikor már majdnem kész, belenyomjuk a citrom levét és fél citromot hozzáadunk. 15 percig főzzük.
A végén a kifőzött csigatésztával és a tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá. :-)
Tipp:
A csigatésztát bele is főzhetjük a levesbe, csak vigyázzunk ne sokat rakjunk bele, mert beszívja a levet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »