Szlovák húsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 csirkeszárnytő
- 1 csokor sárgarépa (4-5 db)
- 1 csokor fehérrépa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 karalábé
- 4 babérlevél
- 1 kis dobozos tejföl
- 1 ek lestyán
- só
- bors
- 1 citrom
- 1 csomag csigatészta
Elkészítése:
A megtisztított csirkeszárnyakat kevés olajon, egy edényben fehéredésig pirítjuk a babérlevéllel. Hozzáadjuk a tetszés szerintire vágott sárgarépát, fehérrépát és a karalábét. Kis ideig együtt pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a lestyánt és az összeaprított petrezselyemzöldet.
Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest főzni szeretnénk. Ízesítjük sóval, borssal. Főzzük. Mikor már majdnem kész, belenyomjuk a citrom levét és fél citromot hozzáadunk. 15 percig főzzük.
A végén a kifőzött csigatésztával és a tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá. :-)
Tipp:
A csigatésztát bele is főzhetjük a levesbe, csak vigyázzunk ne sokat rakjunk bele, mert beszívja a levet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »