Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szlovák húsleves recept

Szlovák húsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 12 csirkeszárnytő
    • 1 csokor sárgarépa (4-5 db)
    • 1 csokor fehérrépa
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 karalábé
    • 4 babérlevél
    • 1 kis dobozos tejföl
    • 1 ek lestyán
    • bors
    • 1 citrom
    • 1 csomag csigatészta

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkeszárnyakat kevés olajon, egy edényben fehéredésig pirítjuk a babérlevéllel. Hozzáadjuk a tetszés szerintire vágott sárgarépát, fehérrépát és a karalábét. Kis ideig együtt pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a lestyánt és az összeaprított petrezselyemzöldet.

    Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest főzni szeretnénk. Ízesítjük sóval, borssal. Főzzük. Mikor már majdnem kész, belenyomjuk a citrom levét és fél citromot hozzáadunk. 15 percig főzzük.

    A végén a kifőzött csigatésztával és a tejföllel tálaljuk.

    Jó étvágyat hozzá. :-)

    Tipp:

    A csigatésztát bele is főzhetjük a levesbe, csak vigyázzunk ne sokat rakjunk bele, mert beszívja a levet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá