Szlovák húsleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 12 csirkeszárnytő
  • 1 csokor sárgarépa (4-5 db)
  • 1 csokor fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 karalábé
  • 4 babérlevél
  • 1 kis dobozos tejföl
  • 1 ek lestyán
  • bors
  • 1 citrom
  • 1 csomag csigatészta

Elkészítése:

A megtisztított csirkeszárnyakat kevés olajon, egy edényben fehéredésig pirítjuk a babérlevéllel. Hozzáadjuk a tetszés szerintire vágott sárgarépát, fehérrépát és a karalábét. Kis ideig együtt pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a lestyánt és az összeaprított petrezselyemzöldet.

Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest főzni szeretnénk. Ízesítjük sóval, borssal. Főzzük. Mikor már majdnem kész, belenyomjuk a citrom levét és fél citromot hozzáadunk. 15 percig főzzük.

A végén a kifőzött csigatésztával és a tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá. :-)

Tipp:

A csigatésztát bele is főzhetjük a levesbe, csak vigyázzunk ne sokat rakjunk bele, mert beszívja a levet.