Székelygulyás recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 15 dkg füstölt kolbász karikákra vágva
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 kg savanyú káposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
Elkészítése:
A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, majd levesszük a tűzről és pirospaprikával megszórjuk.
Rátesszük a kockára vágott húst, átforgatjuk, majd megszórjuk sóval, borssal és köménnyel.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát és a kolbász karikákat.
Kevés vizet ötünk alá, majd fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.
Ha a hús megpuhult, 2 ek lisztet elkeverünk 2 dl tejfölben, majd az egészet az ételhet öntjük és néhány percig együtt pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »