Székelygulyás recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 15 dkg füstölt kolbász karikákra vágva
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 kg savanyú káposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
Elkészítése:
A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, majd levesszük a tűzről és pirospaprikával megszórjuk.
Rátesszük a kockára vágott húst, átforgatjuk, majd megszórjuk sóval, borssal és köménnyel.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát és a kolbász karikákat.
Kevés vizet ötünk alá, majd fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.
Ha a hús megpuhult, 2 ek lisztet elkeverünk 2 dl tejfölben, majd az egészet az ételhet öntjük és néhány percig együtt pároljuk.
Forrás: https://www.facebook.com/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.