Székelygulyás recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 15 dkg füstölt kolbász karikákra vágva
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 kg savanyú káposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
Elkészítése:
A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, majd levesszük a tűzről és pirospaprikával megszórjuk.
Rátesszük a kockára vágott húst, átforgatjuk, majd megszórjuk sóval, borssal és köménnyel.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát és a kolbász karikákat.
Kevés vizet ötünk alá, majd fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.
Ha a hús megpuhult, 2 ek lisztet elkeverünk 2 dl tejfölben, majd az egészet az ételhet öntjük és néhány percig együtt pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


