Sváb bableves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg szárazbab
- 1 db füstölt sertés köröm
- 1 db pácolt sertés nyúlja
- pár darab sertés húsos orjacsont
- 4 szál sárgarépa
- 4 szál petrezselyemgyökér
- 1db burgonya
- 1 fej hagyma
- 30 dkg széles metélt
- 1 fej hagyma
- tejföl
Elkészítése:
Babot tetszés szerint,/ki mennyire szereti/ este beáztatom hideg vízbe.
A körmöt és az orját felteszem főni egy kevés delikáttal, szemes borssal, babérlevéllel és a megpucolt zöldségekkel.
Amikor félig megfőtt a benne levő hús, hozzáadom a pácolt nyúlját és tovább főzöm.
Közben felteszem a babot is főni egy kevés delikáttal és egy pár babérlevéllel.
Amikor megfőtt a hús és a bab akkor összeöntöm.
Kiveszem a zöldségeket és botmixerrel összetöröm, egy csapott evőkanál őrölt piros paprikával összekeverem és beleöntöm a levesbe, pár percig összeforralom.
Leves betét:
- 30dkg széles metéltet megfőzök
- 1 db hagymát vékonyra felszeletelek
Tálalás: Tányérba szedem a levest, tejfölt teszek rá, majd megszórom hagyma csíkokkal és kifőtt tésztával.
Finom és laktató. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!!!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »