Spárgaleves zöldségesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 síp fehér spárga
- 1 köteg spárga vége és héja
- 1 krumpli
- 1 sárgarépa
- 1 bögre zöldborsó
- 2 újhagyma zöldje nélkül
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 köteg petrezselyem
- 1 ek vaj
- 1 marhahúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- 6 dl spárga főzőlé
Elkészítése:
A spárgákat sós, cukros vízben megfőzöm. A sípokat kiveszem, félreteszem. A többit botmixerrel pépesítem, átszűröm.
A hagymákat aprítom. A répát és a krumplit kockára vágom. Egy fazékban a hagymákat megpirítom, ráteszem a zöldségeket (a borsó kivételével). Együtt dinsztelem, majd ráöntöm a spárgalevet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor a zöldségek félpuhák, beleöntöm a borsót is, s vágok bele petrezselymet.
Amikor a zöldségek már puhák, tálalok. A tányérba szedek a levesből, ráteszek három spárga sípot, s petrezselyem levelet.
Tipp:
Lassan vége a spárga szezonnak. Mivel szeretem a spárgát, még egy finom spárgalevest akartam készíteni. Végül egy olasz ízvilágú levest kaptam.
A spárgaleves zöldségesen kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »