Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-tejfölös krumplileves recept

Sonkás-tejfölös krumplileves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg krumpli
    • 1 tk só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
    • 2 ek liszt
    • 3 ek olaj
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 nagy tejföl (3,3 dl) fele
    • 15 dkg sonka

    Elkészítése:

    A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és felkockázzuk.

    Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát, és hozzáadjuk az ételízesítőt (vagy a leveskockát). Beleszórjuk az apróra vágott sonkát.

    Amikor már majdnem puha a krumpli, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl.

    A meleg leves léből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves), és a levest kavargatva beleengedjük.

    Hagyjuk felforrni.

    Tipp:

    Volt egy kevés felvágott, amit mindenképpen fel kellett használnom. Ezt csempésztem bele egy roppant egyszerű, gyorsan elkészíthető levesbe. A sonka igazán különleges ízt adott neki. Azt hiszem máskor is asztalra kerül még ebben a formában :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá