Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és felkockázzuk.
Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát, és hozzáadjuk az ételízesítőt (vagy a leveskockát). Beleszórjuk az apróra vágott sonkát.
Amikor már majdnem puha a krumpli, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl.
A meleg leves léből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves), és a levest kavargatva beleengedjük.
Hagyjuk felforrni.
Volt egy kevés felvágott, amit mindenképpen fel kellett használnom. Ezt csempésztem bele egy roppant egyszerű, gyorsan elkészíthető levesbe. A sonka igazán különleges ízt adott neki. Azt hiszem máskor is asztalra kerül még ebben a formában :-)