Snidlinges sültpaprika krémleves recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb kápia paprika
- 50 dkg (lm) joghurt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek natúr kukoricaolaj (vagy más zsiradék)
- 4 dl víz
- 1 kis csokor snidling
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A megmosott paprikákról leitatjuk a vizet és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 200 fokos sütőben 25 percet sütjük. Akkor tegyük a paprikákat egy tálba és fedjük le fóliával, így majd könnyebben le tudjuk húzni a héját.
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és az olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a héjától megfosztott, felkockázott paprikát. Pár percet együtt pároljuk a hagymával, majd öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá a joghurtot, sóval, borssal ízesítsük, forraljuk fel, majd botmixerrel pürésítsük.
Tálaláskor aprított snidlinggel megszórva kínáljuk.
Tipp:
Kockára vágott pirított sonkával gazdagíthatjuk, illetve ha még selymesebb állagot szeretnénk a levesünknek, elkészítés után egy szűrőn passzírozzuk át.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »